Saale Horizontale

De SaaleHorizontale is één van de meest gevarieerde wandelroutes in het Saale-Holzland district. U wandelt een grote ronde vanuit de universitaire en zakelijke metropool Jena. Uw weg leidt u langs prominente kastelen en paleizen, indrukwekkende hellingen van schelpkalksteen, maar ook door bossen en landelijke dorpjes.

Deze 6-daagse rondwandelreis is al te boeken vanaf € 469

Etappe Beschrijving

Dag 1: Aankomst in Jena

De universiteitsstad Jena, rijk aan traditie, biedt een spannende mix van natuur en cultuur. Het wordt niet voor niets de "Stad van zeven wonderen" genoemd. Bezoek de thermale spa ‘Galaxsea’, het Zeiss-planetarium of het Schillerhaus. In de zomer trekt de ‘Kulturarena’ bezoekers met talrijke concerten en filmvoorstellingen in de openlucht. Het panoramisch uitzicht over de stad is ook indrukwekkend.

Dag 2: Jena - Dornburg – 22 km

U wandelt door het Leutratal naar de Jenaer Forst en over de 381 meter hoge Landgraf. In de buurt vindt u de Napoleonsteen, die herinnert aan de dubbelslag bij Jena en Auerstedt waarbij de vierde coalitie tegen de Franse troepen in 1806 vochten. Vanaf de oude slagvelden wandelt u door het natuurhistorisch park, langs Closewitz over de ‘Zwätzener Weinberg’ naar de Weidenberg. Over weiden en velden loopt u naar Neuengönna en Dornburg.

Dag 3: Dornburg - Loberschütz 14 km

De Dornburg kastelen zijn pittoresk gelegen hoog boven de Saale vallei en de steile kalkstenen klippen. Direct daaronder passeert u de Carl Alexander brug. Het historische gebouw herinnert aan 120 jaar staalbouwgeschiedenis. Hier kunt u uw vermoeide voeten verfrissen in de Kneipp-faciliteit. U wandelt door het Tautenburger bos naar de ‘Hohe Lehde Serastein’. Na een paar kilometer door het open beukenbos ziet u de kasteelberg van de ruïne Tautenburg met een vijfhoekige toren en vervolgt uw weg tot aan Löberschütz.

Dag 4: Löberschütz - Wogau 15 km

Natuur Puur is het motto van vandaag. Het SaaleHorizontale wandelpad doorkruist deze dag weilanden, boomgaarden, tuinen en bossen met bloeiende wilde pioenrozen. Aangekomen op de Königsstuhl, heeft u een wijds uitzicht over de Saale vallei. Na de ruïne Kunitzburg gaat het verder naar Laasan - een idyllisch dorpje met mooie vakwerkhuizen. Langs boomgaardweiden en door lichte bossen gaat u via Jenzig naar Wogau.

Dag 5: Wogau - Jena 22 km

Het pad gaat over heuvelachtig landschap, weiden en boomgaarden. Vanuit de ‘Fuchsturm’ heeft u een uniek uitzicht. Vanaf daar wandelt u op de SaaleHorizontale naar de Ziegenhain. Onderweg heeft u een prachtig uitzicht over de Saale vallei en de Schleichersee. De ruïne Lobdeburg is de moeite waard.

Dag 6: Vertrek vanuit Jena of verlenging

De laatste dag kunt u de studentenstad Jena nog beter te leren kennen. Vooral het Schillerhaus, de Therme of het Planetarium zijn een bezoekje waard, naast de vele kleine cafés en restaurants.

U kunt bij ons ook extra nachten bij boeken!

Boekingsaanvraag sturen  ►