Thüringer Wald Rondwandelreis Dag 5

Wandeltocht Gehlberg – Elgersburg; 17 km

In Gehlberg kunt u het glasmuseum bezoeken dat een indruk geeft van 350 jaar glastraditie van Gehlberg. De wandeltocht gaat over een smal bergpad langs het dal van de Wilde Gera naar de ruïne van een roversslot. Vanaf de ruïne kruist de route het dal van de Zahme Gera en volgt de Klimaweg langs de noordrand van het Thüringer Wald. Langs dit wandelpad staan borden die de invloed van het Thüringer Wald op het lokale bergklimaat laten zien. Het laatste deel gaat via de imposante Goethefelsen en een openluchttheater naar een hotel met schitterend uitzicht over het Thüringer Becken ten noorden van het Thüringer Wald.

Deze route is 17 km, ↑405 m, ↓530 m. Door niet de Klimaweg door Geraberg - met het Thermometer museum - te nemen wordt de route 2 km korter dus: 15 km, ↑445 m, ↓570 m.. Er is ook een hele korte variant - bedoeld voor slecht weer, die slechts 10 km, ↑340m, ↓465m. is.

Het is mogelijk om in Elgersburg een of meer extra overnachtingen te boeken om een van de vele bezienswaardigheden te bezoeken. De beschrijving staat hier ►

Bergpad

Overnachten

U overnacht in een goed en modern in gericht hotel . Het hotel ligt 500 meter buiten het dorp, aan een rustige bosweg.

De accommodatie heeft een zeer goed restaurant, met een prachtig uitzicht over het Thüringer Becken. Er is een sauna, een kegelbaan en een sport- en speelruimte met o.a. fitness apparatuur en tafeltennis.

Blader verder ... ►