Wandel de Lutherweg in Thüringen

in het Lutherjaar 2017 - 500 jaar Reformatie

In Thüringen beleefde Luther de belangrijkste momenten van zijn leven: de wisseling van een juridische naar een geestelijke loopbaan in het Augustijner klooster Erfurt, de vertaling van het Nieuwe Testament op de Wartburg en zijn werken als reformator op de 'Vorstendag van Schmalkalden'. Zo was Maarten Luther achtereenvolgens monnik, professor en kerkhervormer en werd hij de grondlegger van de Reformatie. Op 31 oktober 1517 publiceerde Luther zijn 95 stellingen die gericht waren tegen de praktijken van de aflaathandel door de kerk. Daarom is 2017 uitgeroepen tot het Lutherjaar - 500 jaar Reformatie.

Maak een spannende reis terug in de Renaissance en naar de grote, verre tijd van de Reformatie door de belangrijkste plaatsen in Thüringen waar Luther actief was te bezoeken!

De Lutherweg slaat bruggen tussen mensen, geschiedenis, cultuur, religie en het land, en laat speciaal de plaatsen en gebeurtenissen zien rond de hervormer Maarten Luther en het erfgoed van de Reformatie, dat zo opnieuw kan worden ervaren.

Op deze website bieden twee Luther wandelreizen aan om al wandelend of pelgrimerend met het erfgoed van de Reformatie kennis te maken.

 

Lutherreis 1: Eisenach - Schmalkalden

Een arrangement van 5 dagen, 4 nachten, 1 stadsdag in Eisenach, 2 wandeldagen, totaal 48 – 59 km, met bagagevervoer.

Deze rondwandelreis is al te boeken vanaf € 369 Lees verder ... ►

 

Lutherreis 2: Eisenach - Arnstadt

Een arrangement van 10 dagen, 9 nachten, 1 stadsdag in Eisenach, 7 wandeldagen, totaal 142 – 153 km, met bagagevervoer.

Deze rondwandelreis is al te boeken vanaf € 649 Lees verder ... ►

 

Ook op de Rennsteig wandelreis komt u regelmatig stukjes Lutherweg tegen en onze fietsreizen komen beide door Lutherstad Eisenach. Op de fietsreis Thüringer Stedenband fietst u ook langs heel veel plaatsen die met Luther en de reformatie te maken hebben.

Meer informatie over Maarten Luther en de plaatsen van de Reformatie vindt u in de online reisgids voor Thüringen en het Thüringer Wald