Veel Gestelde Vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over de vakanties die op deze site aangeboden worden. 

 

Is onze reis verzekerd via een garantiefonds?

Antwoord: Ja uw reis is verzekerd tegen het financiële onvermogen van de reisorganisatie. Niet via de SGR want die accepteert alleen Nederlandse reisorganisaties en wij zijn een Duits bedrijf. In Duitsland eist de wet dat aanbieders van pakketreizen de reizigers verzekeren tegen financieel onvermogen van de organisatie.

 

Hoe werkt de bagagetransfer?

Antwoord: Voor alle individuele reizen vervoeren we uw bagage van hotel naar hotel wanneer u dat geboekt heeft. De volledige voorwaarden vindt u in de algemene voorwaarden.

 

Is de bagage verzekerd?

Antwoord: Uw reisbagage is onderweg verzekerd. De voorwaarden en de uitzonderingen vindt u in de algemene voorwaarden.

 

Waarom staat er geen vaste prijs voor het bagagevervoer voor alleenreizenden?

Antwoord: De kosten van bagagevervoer maken een substantieel deel uit van de totale reiskosten. Onze aanbieding is gebaseerd op twee personen die samen reizen.
Wanneer u alleen reist kijken we of uw bagagevervoer parallel met andere boekingen uitgevoerd kan worden zodat we u niets extra in rekening hoeven te brengen. Soms impliceert dat in overleg in een kleine verschuiving in reisdata. Indien dit niet mogelijk blijkt dan moeten wij u een prijs offreren voor uw bagagevervoer.

 

Op internet staan ook veel goedkopere Rennsteig wandelreizen. Hoe zit dat?

Antwoord: Er zijn veel Duitse aanbiedingen op internet, die maar een klein stukje van de Rennsteig in de reis hebben. Er zijn ook aanbiedingen die u niet echt van hotel naar hotel laten wandelen, maar u elke dag met de auto heen en weer rijden of laten rijden naar een hotel buiten de Rennsteig. Let dus goed op welke prijzen u vergelijkt.

 

Kan je de Rennsteig ook lopen zonder hotel accommodaties vooruit te boeken?

Antwoord: De Rennsteig is dusdanig geliefd bij vele - en met name de Duitse - wandelaars, dat het niet mogelijk is zonder boekingen vooraf van hotels en pensions aan de Rennsteig wandeling te beginnen. Zonder boekingen zult u heel vaak de Rennsteig moeten verlaten en moeten afdalen naar een dorpje dat dus niet op de kam van het gebergte ligt. Dat wil zeggen dat u 's ochtends een behoorlijke klim extra te maken heeft voor u uw reis langs de Rennsteig kunt voortzetten.

 

De Rennsteig reis zie ik ook bij andere organisaties. Wat is de toegevoegde waarde van uw organisatie?

Antwoord:  Alle communicatie verloopt bij ons in het Nederlands. Kleine verschillen van opvatting tussen het Duits en het Nederlands worden daarmee voorkomen. Hierdoor heeft u meer zekerheid over hetgeen u met ons afgesproken en geboekt heeft. Wij zijn waarschijnlijk de enige organisatie met een Nederlandse wandeldocumentatie en reisbeschrijving. Daarmee heeft u 100% betrouwbare route beschrijvingen van de Rennsteig en van uw reserveringen en geen onzekerheden meer die voortvloeien uit taal.
Sinds 2004 wonen en werken wij in Thüringen, vlak bij het midden van de Rennsteig. We kennen het land, de mensen, hun gewoontes en de hotels en pensions persoonlijk.

 

Wat is het voordeel van een beschrijving in de Nederlandse taal boven een Duitse?

Antwoord: Met Duits zoals dat op school geleerd is, en door de manier waarop er in Thüringen gecommuniceerd wordt, kunnen er toch al snel misverstanden ontstaan over uw route of over de gemaakte afspraken. Met de Nederlandse routebeschrijving van de Rennsteig wordt dit voorkomen.

 

Is het mogelijk om slechts een deel van de Rennsteig te lopen?

Antwoord: Ja, u kunt met ons in overleg treden om specifieke trajecten van de Rennsteig wandelreis te lopen. Wij maken dan een offerte op maat voor u.
In de plaatsen Eisenach-Hörschel tot Oberhof, Frauenwald, Neustadt/Rennsteig of Neuhaus is geregeld vervoer naar de grote steden.

 

Kunt u aanvullende hotels boeken, bijvoorbeeld in Eisenach, Weimar of Erfurt?

Antwoord: Ja, op aanvraag maken we een offerte op maat voor u.

 

Is de Rennsteig een eentonige 'eeuwig-zingende-bossen' wandelreis?

Antwoord: Nee, dat wordt wel eens op internet beweerd. De Rennsteig is in 2008 gecertificeerd als kwaliteitswandelpad door het Duitse Wanderverband naar de daarvoor geldende criteria. In deze criteria is het niet mogelijk om eenzijdige altijd door de bossen lopende wandelpaden als kwaliteitswandelpad te certificeren.

 

Wat houdt de certificering als kwaliteitswandelpad in?

Antwoord: Voor deze certificering gelden criteria zoals onder andere: soort pad (bospad, graspad, asfalt enzovoorts), de bewegwijzering, uitzichtpunten, informatiepunten, hoeveelheid pad in het bos, door weiden, door de bebouwde kom. Vooral een gevarieerde route in een prachtig landschap scoren hier in deze systematiek.

 

Ik heb op het internet gelezen dat de predicaten Qualitätsweg, Prädikatsweg of Premiumweg allemaal commerciële fabeltjes zijn. Is dat waar?

Antwoord: Nee, dat is een verzinsel. De Rennsteig is gecertificeerd als "Qualitätsweg Wanderbares Deutschland". Hiervoor gelden vooraf vastgelegde criteria die voortkomen uit wetenschappelijk onderzoek. Het gaat hier om 9 kerncriteria die geheel vervuld moeten worden en 23 keuzecriteria waarvan er minstens 11 stuks geheel vervuld moeten worden.

 

Is een eenmaal toegekend certificaat of predikaat voor altijd geldig?

Antwoord: Een certificaat wordt toegekend voor een periode van een twee jaar. Aan het einde van deze periode moet de organisatie die verantwoordelijk is voor dit wandelpad een verlening aanvragen. Deze wordt na een controle verlengd.

 

Wie is verantwoordelijk voor het certificaat: "Qualitätsweg Wanderbares Deutschland"?

Antwoord: De koepel organisatie voor het wandelen in Duitsland - het "Deutsche Wanderverband" is de eindverantwoordelijke voor de certificering van "Qualitätswege".

 

Is er een verschil tussen het certificaat Qualitätsweg en Premiumweg?

Antwoord: Ja. Het certificaat Qualitätsweg is een erkenning van het Deutsche Wanderverband, terwijl het certificaat Premiumweg dat officieel "Deutsche Wandersiegel Premiumweg" heet, door het Deutsche Wanderinstitut verleend wordt.

 

Hoe is het terugtransport geregedl na een lijn wandelreis?

Antwoord: U reist op eigen gelegenheid terug. Alleen wanneer u bij boeking aangegeven heeft een van de terug transfer opties te willen gebruiken, dan reist u met het bagage transportteam mee terug. De transferkosten dienen bij de chauffeur afgerekend te worden.

 

Kan ik tijdens mijn vakantie mijn hond(en) meenemen?

Antwoord: Alleen wanneer u de hond(en) bij uw boeking aangegeven heeft selecteren wij accommodaties waar honden welkom zijn. De kosten voor uw hond meestal € 7,- dienen met de accommodatie zelf afgerekend te worden.

 

Bij de accommodatie Landferienhaus Linde is sprake van hoog- en laagseizoen. Maar wat zijn de data?

Antwoord: Bij landferienhaus Linde is het bijna altijd laagseizoen. Alleen gedurende onderstaande perioden is het hoogseizoen:
• 20-12-2015 … 04-01-2016
• 06-02-2016 … 05-03-2016
• 29-04-2016 … 07-05-2016
• 02-07-2016 … 03-09-2016
• 24-12-2016 … 07-01-2017

 

Komt u er toch niet uit met deze vragen en antwoorden, schrijf ons dan gerust een E-Mail

Rennsteig kruist binnenweg